dinsdag, mei 21, 2024
HomeTop StoriesBrittney Griner schrijft Joe Biden een brief

Brittney Griner schrijft Joe Biden een brief


Brittney Griner heeft president Joe Biden een dringend verzoek geschreven: “Vergeet mij alsjeblieft niet.”

Het bericht van de WNBA-ster werd afgeleverd via een brief die ze met de hand schreef vanuit de Russische gevangenis waar ze vastzit sinds ze in februari op een luchthaven in Moskou werd gearresteerd op beschuldiging van drugs. Ze riskeert tot 10 jaar gevangenisstraf als ze wordt veroordeeld.

“Terwijl ik hier in een Russische gevangenis zit, alleen met mijn gedachten en zonder de bescherming van mijn vrouw, familie, vrienden, Olympische trui of wat dan ook, ben ik doodsbang dat ik hier voor altijd zal zijn”, schreef Griner.

Vertegenwoordigers van Griner deelden delen van de brief met BuzzFeed News en andere media, maar zeiden dat het volledige bericht privé zou worden gehouden tussen haar en de president.

“Op 4 juli eert onze familie normaal gesproken de dienst van degenen die voor onze vrijheid hebben gevochten, waaronder mijn vader, die een veteraan in de Vietnamoorlog is”, schreef Griner. totaal anders voor mij dit jaar.”

De 31-jarige Griner vertelde Biden ook dat haar allereerste stem voor hem was bij de presidentsverkiezingen van 2020.

‘Ik besef dat je met zoveel te maken hebt, maar vergeet mij en de andere Amerikaanse gevangenen alsjeblieft niet. Doe alsjeblieft alles wat je kunt om ons thuis te brengen’, zei ze. ‘Ik heb voor het eerst gestemd in 2020 en ik heb op jou gestemd. Ik geloof in jou. Ik heb nog zoveel goeds te doen met mijn vrijheid dat je kunt helpen herstellen.”

“Ik mis mijn vrouw! Ik mis mijn familie! Ik mis mijn teamgenoten!” zei Griner. “Het doet me pijn om te weten dat ze nu zoveel lijden. Ik ben dankbaar voor alles wat je op dit moment kunt doen om me thuis te krijgen.”

Adrienne Watson, een woordvoerder van de National Security Council, zei in een verklaring aan BuzzFeed News dat het Witte Huis “agressief” werkte om Griner naar huis te halen.

“Wij geloven dat de Russische Federatie Brittney Griner ten onrechte vasthoudt”, zei Watson. “President Biden is duidelijk geweest over de noodzaak om alle Amerikaanse staatsburgers die in het buitenland worden gegijzeld of ten onrechte vastgehouden, vrij te zien, inclusief Brittney Griner. De Amerikaanse regering blijft agressief werken – met alle beschikbare middelen – om haar naar huis te brengen.”

Watson zei ook dat topambtenaren regelmatig contact hadden met de familie en teamgenoten van Griner.

Maar de vrouw van Griner, Cherelle, vertelde dinsdagochtend aan CBS dat het “erg ontmoedigend” was dat ze nog niets van Biden over de brief had gehoord.

Cherelle zei dat ze teleurgesteld waren dat ze Biden niet persoonlijk hadden kunnen ontmoeten.

“Het doet me elke keer pijn… als ik haar moet schrijven en ze vraagt: ‘Heb je hem al ontmoet?’ En ik moet zeggen: ‘Nee.’ … Ik weet zeker dat ze zegt: ‘Ik ga hem schrijven en het nu vragen, want mijn familie heeft het geprobeerd en het mocht niet baten. Dus ik ga het zelf doen”, zei Cherelle.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments