dinsdag, mei 21, 2024
HomeGamingHet engste aan Sons of the Forest... is een vinger

Het engste aan Sons of the Forest… is een vinger


Zonen van het Woud is niet voor bangeriken. Er zijn lijken, kannibalen, een soort mutant waarvan de hele torso een rij tanden is, en een hele reeks andere verschrikkingen. Maar niets komt in de buurt van de pure gruwel van een enkele vinger.

Voor het geval je denkt dat dit een stortvloed van vuiligheid wordt, zal ik het verduidelijken. De vinger, of vingerS in kwestie, zijn gehecht aan de vriendelijke NPC’s van het spel, Kelvin en Virginia. En meestal helpen deze twee graag.

Kelvin zal middelen verzamelen, constructies bouwen en, bij speciale gelegenheden, de boomhut omhakken die je probeerde te bouwen. Virginia, aan de andere kant, kan niet rechtstreeks worden aangevoerd, maar geef haar een pistool en ze zal vijanden sturen met een schijnbaar oneindige voorraad munitie.

Maar ondanks hun inherente nut, ze punt – en dat maakt me gewoon tot op het bot koud.

Zie jij de vinger in deze trailer? Nee?

Punt 1.

Ik kan me nog levendig de eerste keer herinneren dat ze dit zeer verontrustende gedrag vertoonden. Het was midden in de nacht en, eerder belegerd door vijanden, had ik mijn zeer gewilde eigendom aan het strand verlaten en me teruggetrokken in het bos. Ik was halverwege het bouwen van een boomhut, in de hoop dat het van de grond zijn me zou beschermen tegen verdere aanvallen.

Ik nam een ​​pauze en stond in de bijna-duisternis, alleen verlicht door het kampvuur en de teleurstellende violette gloed van mijn draagbare mini-zaklamp. Kelvin dwaalde rond (ik vertrouwde hem niet dat hij de boomhut niet zou omhakken), net als Virginia, die af en toe af en aan dreef als ze daar zin in had.

Plots stak Virginia haar hand op en begon naar iets in de duisternis te wijzen. Enkele seconden later volgde Kelvin zijn voorbeeld. Ze zeiden niet zo veel als een woord, ze stonden daar gewoon, handen omhoog, vingers gericht op iets in de duisternis.

Het geluid van kannibalen die door de struiken raasden was genoeg om de spanning te breken, maar op dat moment zakte mijn maag ineen en werd mijn geest overspoeld met nachtmerries. En Sons of the Forest is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest.


De speler kijkt naar Kelvin naast een notitieblok en leest het commando 'vernietig boomhut' in Sons of the Forest
En dit is niet eens hem als hij wijst.

Ik weet niet waarom, tot dan toe had ik geen van beiden zien wijzen. Misschien had een van de hotfixes van de game een schakelaar omgedraaid, of misschien had ik gewoon geluk gehad. Vanuit een gameplay-perspectief is het logisch, aangezien het alternatief is dat je metgezellen blijven staan ​​terwijl vijanden dichterbij komen. En als dat het geval was, kun je er zeker van zijn dat de Steam-forums van de game vol zitten met mensen die mopperen over hun onbekwaamheid.

De manier waarop de functie wordt uitgevoerd, is echter zo vreemd dat het onmogelijk is (voor mij althans) om er niet door beïnvloed te worden. Sindsdien zijn ze allebei blijven wijzen op dingen die ze als bedreiging zien. Soms wijzen ze individueel, terwijl het op andere momenten een teamprestatie is.

En vaker wel dan niet, hebben ze gelijk. Er is iets in de struiken dat erop uit is mijn gezicht op te eten, mijn hoofd van de schouders te scheiden of beide. Maar zelfs als ik precies kan zien waar ze naar wijzen, zelfs als het klaarlichte dag is, voel ik nog steeds die kilte.


Punt 2.

Ik ben geneigd om Donald Sutherland en zijn optreden in Invasion of the Body Snatchers uit 1978 de schuld te geven. Dat beruchte punt-en-gehuil is misschien in de memedom terechtgekomen, maar het behoudt nog steeds zijn kracht. En, als fan van die film, kan het middernachtelijke moment van Virginia en Kelvin die herinnering naar de oppervlakte van mijn geest hebben gebracht.

Er is echter meer dan dat. In tegenstelling tot de scène van Sutherland was er geen kwaadaardigheid en weinig duidelijke urgentie in hun acties. Ze renden niet in cirkels rond, sprongen op en neer, ze wezen gewoon.. En als het tegen mij was gericht, in de stijl van Body Snatchers, zou het veel minder impact hebben gehad.

Het ontbreken van een begeleidende schreeuw is een belangrijke factor. Kelvin en Virginia hebben elk hun eigen redenen om stom te zijn, omdat ze mentaal en fysiek getraumatiseerd zijn. Dus, in het universum, is hun onvermogen om hun bezorgdheid te uiten volkomen logisch.

Maar misschien vanwege de Steam Early Access-status van de Sons of the Forest, manifesteert die bezorgdheid zich niet op hun gezichten. De discrepantie tussen hun blanco uitdrukkingen en de informatie die ze zogenaamd willen overbrengen, draagt ​​alleen maar bij aan het gevoel van ongelijkheid.


Punt 3.

Er is ook iets ouds en oorspronkelijks aan wijzen. Ik kan me voorstellen dat het al gemeengoed was lang voordat de mensheid ook maar iets van spraak had. Zeker, sommige leden van de apenfamilie maken regelmatig gebruik van het gebaar.

Toegegeven, als enorme horrorliefhebber ben ik geneigd dingen verontrustend te vinden. En een van de grondbeginselen van angst is dat alles wat je hersenen tevoorschijn toveren angstaanjagender is dan alles wat op het scherm of op papier kan worden gezet.

In het originele The Haunting of Hill House zie je nooit wat er op de slaapkamerdeur bonkt, maar je hersenen vertellen je dat dit (letterlijk) het ergste is dat je je kunt voorstellen. Toen de NPC van Sons of the Forest zwijgend begon te wijzen, vertelde mijn geest me dat er iets onuitsprekelijks op me afkwam.

Is dit irrationeel? Ja, maar angst hoeft niet rationeel te zijn en dat is het vaker wel dan niet. Subnautica heeft een soortgelijk effect op mij. Ik weet logischerwijs dat ik elk schepsel heb gezien dat het te bieden heeft. Maar in mijn buik schuilt iets in de diepte, iets dat ik nog moet tegenkomen.


Punt 4.

En alsof dat nog niet genoeg was, maken de NPC’s van Sons of the Forest de zaken nog erger door hun passiviteit. Dit was voordat ik Virginia een pistool had gegeven, zodat ik haar niet kon zien schieten op wat er ook in de duisternis was. Ze rennen wel weg van vijanden, maar ik heb ze nog niet zien wijzen en rennen tegelijkertijd.

Dus in plaats daarvan staan ​​ze gewoon en wijzen, geen woord over hun lippen. Zelfs als je geest niet van tien tot dozijn gaat, creëert het een zenuwslopend tafereel.

Maar hoe bizar dit ook is, het past niet helemaal bij Sons of the Forest. Ondanks het menuthema in jaren 80-stijl kanaliseert het dat tijdperk niet zo zwaar als het zou kunnen, maar er zijn andere elementen van rare horror verweven in zijn DNA. Ontwikkelaar Endnight (voorheen SKS-games) noemt Cannibal Holocaust en The Descent als invloeden, dus misschien wisten ze precies wat ze deden door dit verontrustende gedrag te implementeren.

En vergeleken met sommige metgezellen van NPC’s (ik kijk naar jou, The Elder Scrolls V: Skyrim), zijn Kelvin en Virginia een echte stap. Misschien moet ik deze gewoonte zien als een kleine prijs om ervoor te zorgen dat ze niet verschrikkelijk zijn. Maar zolang Sons of the Forest me de vinger blijft geven, blijf ik me zorgen maken over wat misschien net uit het zicht is.RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments