vrijdag, april 19, 2024
HomeGamingVoordat je je haast om het afgeprijsde Steam Deck te kopen, moet...

Voordat je je haast om het afgeprijsde Steam Deck te kopen, moet je weten wat je koopt – enkele essentiële tips


Stoom dek, Valve’s nogal briljante handheld gaming-pc, is een jaar oud en hij is momenteel ook 10% korting – de eerste keer dat hij ooit in prijs is gedaald. De verleiding die je momenteel voelt om een ​​Steam Deck te kopen voor deze lagere prijs is ongetwijfeld erg groot (ik ben er geweest en begrijp het), maar als een groot voorstander van Steam Deck moet ik wat gedachten delen om je voor te bereiden op wat komen gaat. Hoe geweldig dit apparaat ook is, het heeft zijn beperkingen.

Dit is geenszins een uitputtende lijst van dingen die je moet weten, of zelfs de gevoelens die elke Steam Deck-gebruiker heeft over de machine. Het is gewoon wat volgens mij belangrijke opmerkingen zijn. Met dat in gedachten…

Gelukkige verjaardag, stoomdek. Is het al een jaar geleden?
 • Dit is geen PS5: Dit ligt misschien voor de hand, maar ik denk dat het de moeite waard is om te vermelden dat hoewel het Deck meer dan krachtig genoeg is (voor een handheld – bijvoorbeeld superieur beter dan de Switch), het Returnal niet zo goed zal draaien als een PS5.
 • Plak niet alle visuele instellingen op max: Nogmaals, misschien voor de hand liggend, maar dit is geen vervanging voor je pc thuis met een moderne high-end GPU erin. U zult compromissen moeten sluiten over zaken als textuurdetails, schaduwkwaliteit en omgevingsdetails. Ik heb de neiging om me te concentreren op hoeveel beter ik een handheld-game kan laten lijken in vergelijking met hoe het zou zijn op een Switch, dus elke stap daarboven is een overwinning in mijn boek.
 • Framesnelheid is belangrijk: In een ideale wereld zou je al je games op 60 FPS draaien en lachen, terwijl je de meest plezierige tijd hebt die je je maar kunt voorstellen. Het probleem is dat het deck niet elke game met 60 FPS kan draaien en dat kan vaak de batterij opeten alsof ik een pizza zou eten. Even voor de duidelijkheid: ik ben dol op pizza. Dus als je de vernieuwingsfrequentie wijzigt in 40 in de prestatie-instellingen op het deck zelf, kun je een mooie balans krijgen tussen soepele gameplay en minder batterijverbruik.
 • Reken niet op het gebruik van niet-Steam-spellen: Het is heel goed mogelijk om je GoG- en Epic Games Store-games op het deck te laten werken. Er zijn draagraketten die dit aankunnen, maar het is niet eenvoudig genoeg voor de gemiddelde persoon om te doen en het is ook een beetje gedoe om op gang te komen. Ik rommelde aanvankelijk met het proberen om allerlei niet-Steam-spellen aan het werk te krijgen, maar het was wisselvallig en ik merkte dat ik uiteindelijk veel van mijn vrije tijd verspilde.

 • Emulatie is erg goed, maar zie hierboven: Het Steam Deck is een beest als het gaat om het emuleren van oudere consoles. Er zijn een miljoen handleidingen over hoe je dit moet doen, overal op internet en op YouTube. Maar nogmaals, dit zal op tijd komen. Ik was zo aan het knutselen met verschillende emulators dat ik merkte dat ik meer dan een paar minuten geen games aan het spelen was om ze in eerste instantie te testen. Als je van knutselen houdt, negeer dit dan en geniet ervan.
 • Koop een toetsenbord en muis: Of je nu op het scherm van het deck speelt of het laat uitvoeren naar een tv/monitor, als je van plan bent om wat dan ook te sleutelen, raad ik 100% aan om een ​​Bluetooth-toetsenbord en -muis te kopen. Beide randapparatuur kan worden nagebootst met standaard Deck, maar het is onhandig, aangezien het toetsenbord op het scherm een ​​bijzonder karwei is om te gebruiken.
 • Oude games zijn je vrienden: Ik heb een aantal van de nieuwste games op Deck draaien, en het is indrukwekkend om te zien, maar er is altijd een deel van mijn brein dat zegt dat ik ze niet op hun best zie. Dat is waar oude games om de hoek komen kijken. opgegraven? Perfect op het dek. Draken dogma? Geweldig op topinstellingen. Als er games zijn die je meer dan 10 jaar geleden hebt gemist, is de kans groot dat ze uitstekend zullen zijn op het deck.

 • Koop zoveel mogelijk opslagruimte: Games zijn tegenwoordig enorm, niet alleen qua speeltijd, maar ook qua ruimte die ze innemen in digitale opslag. Sommige games zijn meer dan 100 GB, dus als je zin hebt om een ​​handvol AAA-games tegelijk onderweg te hebben, wil je minimaal 256 GB. Ik kocht het goedkoopste Steam Deck en voegde een SD-kaart toe. Ik heb geen spijt.
 • Het installeren van veel games veroorzaakt andere problemen: Het Steam Deck is mijn ophaal- en speelmachine geworden. Het is waar ik naar reik als ik 20 minuten vrije tijd heb. Als je weinig tijd hebt, kan het een slechte zaak zijn om uit veel games te kiezen. Keuzeverlamming steekt de kop op en uiteindelijk doe je heel veel niets. Ik heb nu nog maar twee games tegelijk geïnstalleerd en sindsdien heb ik er veel meer vooruitgang in geboekt.
 • Schakel de prestatie-overlay niet in: Ik heb mijn lesje hier geleerd. Nogmaals, dit geldt misschien niet voor iedereen, maar voor mij merkte ik dat ik meer plezier had met games als ik niet constant dingen aan het aanpassen was om de FPS op een solide 40 te houden. Een klein getal in de hoek van het scherm betekende Ik besteedde de meeste tijd aan het wijzigen van spelinstellingen in plaats van daadwerkelijk te spelen. Als pc-gaming voor jou tweaken is, kun je nog meer statistieken inschakelen, maar als je het deck als een console wilt behandelen, schakel het dan nooit in.

 • Het is geen console.
 • Oh ja, Steam Deck is geen console: als je ervaring met gamen vrijwel alleen op consoles is geweest, zul je een beetje schrikken van het Deck. Sommige games op Steam werken gewoon niet. Sommige zijn slecht geoptimaliseerd, en sommige hebben veel gedoe nodig om goed te kunnen werken. Blijf bij het samengestelde deel van de Steam-winkel dat voor Deck-gebruikers is en je zult meestal in orde zijn, maar je krijgt nog steeds niet de ultrasoepele, wrijvingsloze ervaring die je op een Switch zou krijgen.
 • Thuis streamen kan geweldig zijn: Als je echt de nieuwste high-end games op Steam Deck wilt, is er een optie voor mensen die een goede gaming-pc hebben. Steam heeft ingebouwde streamingtechnologie en je kunt het instellen om games van je pc naar het deck te sturen. Ik heb dit geprobeerd Marvel’s Spider-Man draait op mijn 3060 pc. Ik kon DLSS gebruiken en ray-tracing inschakelen, wat betekent dat de game er veel beter uitzag dan native op het deck. Als je thuisnetwerk goed genoeg is, merk je niet echt dat het voor de meeste games streamt.

Dat is het. Als dit je niet heeft afgeschrikt, bestel dan dat Steam Deck. Voor mij is het een van de beste dingen die ik ooit heb gekocht. Als je een Steam Deck hebt gekocht, laat ons dan weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments