zaterdag, mei 18, 2024
HomeTechnologyWaarom deze ronde van technisch optimisme anders aanvoelt

Waarom deze ronde van technisch optimisme anders aanvoelt


Een van mijn meest vreugdevolle technologieherinneringen betreft Project Origami. De inspanningen van Microsoft, Intel en anderen lanceerden ultramobiele pc’s of UMPC’s. De apparaten, vergelijkbaar met het persen van een volledige Windows-machine in iets ter grootte van een iPad uit het middensegment, vaak compleet met een fysiek toetsenbord, fascineerden me rond 2006 enorm.

Op dat moment had ik ongeveer nul geld, dus het kopen van een van de apparaten was totaal uitgesloten. Maar toen ik met mijn vader een elektronicawinkel bezocht nadat de eerste reeks UMPC’s uitkwam – we waren waarschijnlijk op zoek naar een stuk uitrusting voor zijn bedrijf – liep ik door een gangpad met computerhardware en tot mijn verbazing vond ik een promotionele eindkap van UMPC-apparaten. ik zou kunnen gebruik de apparaten waar ik zoveel tijd aan had besteed. Het was een beetje alsof ik een beroemdheid ontmoette voor mijn tienerzelf. Ik was betoverd.

Ik heb andere momenten van pure technische gelukzaligheid in mijn leven gehad: op de middelbare school toen mijn vrienden en ik beseften dat dankzij de royale opslaglimieten van Gmail en het redelijke internet van mijn school, we USB-sticks helemaal konden weggooien en alleen bestanden naar elkaar konden e-mailen van over dezelfde tafel. Het voelde als magie, om bits te gebruiken in plaats van alles wat we in onze zak moesten dragen.

Technologie heeft een gewoonweg prachtige manier om je soms de adem te benemen, je te laten zien dat er een nieuwe kortere weg of een nieuwe manier van denken is die nu voor je ligt die voorheen volledig was afgesloten. Dit is hoe de iPhone-lancering voelde, om een ​​bekend voorbeeld van het fenomeen te benadrukken.

Niet veel sindsdien heeft me dezelfde schok gegeven. Misschien toen ik verliefd werd op Twitter en me in een oogwenk realiseerde dat ik gewoon zoveel tweet als ik wilde, en niemand kon me tegenhouden; het eerste moment dat ik mijn eigen blog op internet had en ik was bevrijd van elke vorm van publicatiebeperking.

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments